Novosti/Aktivnosti

Objavljeno: 25. siječnja 2013. | Aktivnosti

Ekumenska molitvena osmina 2013.

Tema ekumenske molitvene osmine 2013. godine crpi iz Biblije tekst Proroka Miheja, iz 6. poglavlja s vrlo zanimljivim pitanjem: „S čime ću doći pred Gospodina?“. Zajedničko misno slavlje u našoj županiji, održano je 20.01. u Katedrali Terezije Avilske u Bjelovaru , a predvodio ga je monsignor Vjekoslav Huzjak.

Uz župnike iz većinske crkve iz Bjelovara i okolice, nazočan je bio svećenik Evangeličke crkve iz Velikih Zdenaca Predrag Gazibara.

„Ne možemo se približiti jedni drugima, ako se ne susrećemo i ne razgovaramo o sličnostima i razlikama.“ rekao je biskup Huzjak u obraćanju vjernicima u prepunoj katedrali.

Svećenik Evangeličke crkve je naglasio smisao zajedništva u ispunjenju Isusove volje. Isus je rekao: „Sveti Oče, sačuvaj u svome imenu ove koje si mi dao. Da budu jedno kao mi.“

Ne opterećujmo se s čime ćemo doći pred Gospodina? Dođimo onakvi kakvi jesmo: obični i grešni, ali dođimo sa hvalama za sve što nam je Gospodin dao. Darujmo sebe, jer Gospodin voli svoju djecu i primiti će nas u svoje dvore,a na koju će nas stranu poslati, neka to bude njegova volja,a ne naša želja.

«Povratak