Novosti/Aktivnosti

Objavljeno: 31. srpnja 2012. | Aktivnosti

Ljetni kamp 2012

Ljetni kamp Evangeličke crkve okupio je i 2012. godine djecu i mlade u Selcu, u hostelu Karlovac. 40 sudionika iz Kutine, Osijeka, Slavonskog Broda i Soljana pet su dana zajedno imala biblijska učenja, radionice i razne igre te naravno kupanje u moru. Biblijska učenja i rad u grupama koja je vodila svećenica Svetlana govorila su o Hagaju, Joni i Ivanu Krstitelju, sve redom ljudima koje je Bog iskoristio da nam preko njih proširi svoju riječ. Iste teme proučavali su i najmlađi, ali uz crtanje i igru. Njih su zabavljali Ivana, Josip i Dalibor. Da sve bude pod kontrolom i da se poštuju pravila kampa najviše su se brinuli Neno, Biljana i Damjan koji su i sami zaključili kako su djeca i mladi ove godine bili posebno dobri. Kako bi vrijeme poslije ručka što bolje iskoristili mladi su imali četiri radionice: dramsku, sportsku (koja je bila najomiljenija dečkima), origami i novinarsku.

Zadnju večer kampa mladi glumci pokazali su što su naučili u dramskoj radionici, sportska se radionica nakon pregrijavanja na asfaltu drugi dan preselila u more, nakon origami radionice svi su imali svoje papirnate ribice, a na novinarskoj su vrijedno pisali članke koji bi trebali uskoro izaći u časopisu s kampa. U nedjelju je održano Bogoslužje koje su također pripremili mladi sa svojim voditeljima. Izabrali su pjesme, čitali su čitanja iz Svetog Pisma, napisali su molitve i uredili oltar. Neni su se ove godine u sviranju pridružila čak tri nova gitarista: Gordana, Marija (od milja zvana Shakira) i mali Thomas koji svoju gitaru nije ispuštao iz ruku. Na ovogodišnjem kampu sudionicima su se pridružili i troje mladih iz norveške organizacije NMS U Johanne Teresie Noddeland, Gregory Tauan Ramos Bieberbach i Andreas Raw Fyllingen. Oni su sudjelovali u svim aktivnostima kampa, a zadnju večer su pripremili i norveško večer.

Peti dan se nikome nije išlo kući. Stvorila su se nova prijateljstva, učvrstila stara i što je najvažnije učvrstilo se prijateljstvo s Bogom. Jer Bogu su i djeca i mladi i voditelji svaki dan kampa zahvaljivali na svemu. Na crkvi, roditeljima, prijateljima, životu, kampu, moru, suncu, zdravlju i svemu ostalome što im je dao. A Bog im je dao i sretan put svojim kućama te priliku da i dalje, svaki dan budu kao Hagaj, Jona i Ivan Krstitelj – nosioci Božje riječi i ljubavi.

«Povratak