Novosti/Aktivnosti

Objavljeno: 4. prosinca 2016. | Aktivnosti

Susret u Kutini pod temom ”5 sola reformacije”

Posvetili smo jedno subotno poslijepodne u Kutini za učenje o načelima Reformacije: Samo vjera, samo milost, samo Biblija, samo Krist i samo Bogu slava. Uz ohrabrujuće učenje koje su nam pripremili biskup, svećenici i đakoni uživali smo i u zajedništvu. Vjernici su došli iz mnogih zajednica i lijepo smo napunili kutinsku evangeličku crkvu.

Od dana reformacije je evangelicima i mnogim drugim protestantima počela važna godina, 500. obljetnice od reformacije. Tijekom ove godine u evangeličkim crkvama širom svijeta kako i kod nas u Hrvatskoj se organizira dodatnih događaja i aktivnosti. U Kutini smo počeli zajedničkom učenjem o vodećim mislima reformacije.

Evangelička crkva koja je nastala zbog situacije u tadašnjem svijetu nosi danas u mnogim željama Lutherovo ime: lutheranska crkva ili evangelička lutheranska crkva.  Ali to nije bila Lutherova želja. On je smatrao da crkva treba imati u svom imenu evanđelje, jer je evanđelje najdragocjenije blago što jedna crkva može imati. Zato naša crkva u Hrvatskoj se zove evangelička crkva. Neka čak i ime naše crkve nas sve podsjeti na to što nam je najdragocjenije blago u životu.

Elina Braz De Almeida

 

Dragi Gospodine,

Znam da imaš još više čak i puno više

što mi ikada možeš pokloniti.

Kada sam u tebi ništa mi nedostaje.

Ako bi bilo potrebno

čak i nebo bi se otvorilo i padale bi zlatne novce.

Budi ti moja škrinja za blago,

Moj podrum i moja žitnica:

U tebi imam sva blaga svijeta.

Kad imam tebe, imam dosta.

Amen

 

Martin Luther

Slike možete pogledati na ovom linku :

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1232990730092355&type=1

«Povratak