Novosti/Aktivnosti

Objavljeno: 18. rujna 2016. | Aktivnosti

Vjernici evangeličke crkvene zajednice Gehingen u posjetu

 

U Njemačkoj, u gradu Gechingen nalazi se jedna divna evangelička crkvena zajednica od otprilike 2000 vjernika. Ovdje možete posjetiti tu zajednicu:  http://www.kirche-gechingen.de U toj zajednici svi poznaju grad Kutinu, iako nas neki od njih nikad nisu posjetili.  Ali ti vjernici su našu zajednicu nosili u svom srcu već od vrijeme rata. Tijekom tih godina prijateljstva smo mi iz Kutine posjetili Gehingen i vjernici iz Gehingena nas, ali uvijek u malim grupama. Godinu dana smo planirali posjet veće grupe i sada se taj san ostvario. Grupa od 27 vjernika stigla je u Kutinu 05. rujna.

Tijekom posjeta, vjernici iz Gechingena upoznali su rad i život u našoj zajednici, grad Kutinu i okolinu Kutine, Zagreb te putem još i Ljubljanu i Postojnu. Zadnju večer smo proveli zajedno, vjernici iz Kutine i Gechingena, u zajedničkoj večernjoj službi. Gosti su obogatili službu sa zborom i drugom glazbom te nas je ohrabrio svećenik zajednice Uli Buttner u svom govoru:

“ Naš nebeski Otac stalno brine za nas. Njegove oči nas stalno prate. Nemojmo se bojati, On je Bog ljubavi.   >>Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju bez Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vredniji ste nego mnogo vrabaca. (Mt 10:29-31)<< “

Na odlasku su nam poklonili veliku svjeću u staklenom svijećnaku koja simbolizira naše zajedništvo i podsjeća nas da i kada nismo zajedno da smo u molitvama i mislima uvijek zajedno.

Svećenica Elina Braz de Almeida

 

220px-kirche_gechingen gechingen16

«Povratak